maanantai 31. joulukuuta 2018

Katsaus vuoteen 2018 ja lupaukset vuodelle 2019


Perinteiseen tapaan on hyvä vähän vilkaista taaksepäin, mitä tulikaan tehtyä kuluneen vuoden aikana. Kirjailijaminäni työskenteli uusien tekstien parissa samalla kun iloitsi kaikesta siitä, mitä Väkevä mieli toi mukanaan.


Kohokohtia vuodelta 2018


Kuten vuosi sitten mainitsin, vuoden 2018 ei tarvitse olla ihmeellinen ollakseen edeltäjäänsä parempi. Näinpä. Ensinnäkin kesä oli aivan upea minulle, joka tykkää auringosta ja lämmöstä. 

Uimapaikkamme "Kolamonttu" Kokkolassa. Noin klo 10 aikaan aamuisin pulahdettiin, kuivateltiin kivillä. Lämpötila +25 astetta tai enemmän. Muistetaan vuoden 2018 kesä ihanana, lämpimänä ja parhaana pitkään aikaan.


Aivan huikeita juttuja tapahtui vuonna 2018: Huhtikuun lopussa olin kunniavieraana Kummaconissa Oulussa! Pääsin legendaariseen E80-esikoiskirjailijaseminaariin! Julkaisimme Tuoretta verta -kirjoitusoppaan, jonka positiivinen ja innostunut vastaanotto on ollut ihana yllätys! Turun kirjamessuilla promottiin opasta oikein urakalla Markon ja Annen kanssa, pääsin jopa radioon puhumaan, jee!
Romaanin rakenne työn alla.

Minulle oli lottovoitto saada kirjastoapuraha. Sain sen avulla kirjoitettua todella paljon ja laannutettua omaa tyytymättömyyttäni aikaansaamisteni suhteen. Sain myös myönteisen kustannuspäätöksen löytöretkiromaanilleni, ja kirja ilmestyy 2020! Tällä hetkellä se kulkee työnimellä "Cristo", mutta yritän keksiä kirjalle kivan nimen.


Tänä vuonna novellejani julkaistiin kahdessa Osuuskumman-antologiassa Naamioissa ja Sirkus Synkässä. Aiemmin Stk ry:n julkaisemassa Supernova-antologiassa ilmestynyt novellini Talven lapset julkaistiin ruotsiksi antologiassa Trollguld och andra berättelser

Vuoden 2018 julkaisuja.

Lisäksi olen toimittanut kahta antologiaa, jotka julkaistaan vuonna 2019: Siipisulka on antologiallinen enkelinovelleja, joita olemme Saara Henrikssonin kanssa toimittaneet parin vuoden ajan, ja Puiden puhetta on Osuuskumman antologia, jota toimitan Anu Korpisen kanssa.


Ehdin lomailla kesälomalla ihan vaan kotosalla ja syyskuussa Espanjan Costa Doradalla.

Castell de Siurana. Olin Espanjassa "kirjoituslomalla" syyskuussa 2018.

Otin tänä vuonna myös uuden askeleen kustannustoimittajana, kun Taru Kumara-Moision Taniwha (julk. keväällä 2019) tuli minulle toimitettavaksi. Loppuvuodesta otin hoteisiini myös toisen romaanin, Anni Nupposen Valkoisen kaupungin, joka julkaistaan alkuvuodesta 2019. Molemmat romaanit ovat hyvässä vaiheessa ja niitä on ollut ilo toimittaa.

Tarragonassa kahvilla.
Päättyvän vuoden aikana tein Osuuskumman eteen paljon, vaikka kaikki ei välttämättä näy ulospäin. Jatkan kuitenkin mielelläni Osuuskumman parissa eikä sen suhteen mikään tule osaltani muuttumaan ainakaan seuraavan vuoden aikana. Tämän vuoksi olen jättäytynyt pois muutamista muista tehtävistä, joissa olen ollut useamman vuoden mukana, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin lopullisesti sulkenut ovia takanani. Mieluummin puhuisin välivuodesta tai -vuosista, ja mistä sitä ikinä tietää, mihin tässä vielä päätyy (parempi kun ei tiedäkään).

Kyllä sitä hommaa sitten vaan olikin. Muistin vielä lopuksi, että keväällä viimeistelin kirjoittamisen opinnot avoimessa yliopistossa. Syksyllä tein lopullisen päätöksen, etten jatka opintoja ainakaan toistaiseksi, koska olen nyt kiinnostuneempi olemaan taiteilija :D

Tuskin tässä nyt oli likimainkaan kaikki, ihan riittävästi joka tapauksessa!

Lupaukset vuodelle 2019


- kirjoitan enemmän ja vähennän muita juttuja
- editoin löytöretkiromaanista timantin kustannustoimittajani Katrin kanssa ja editoin myös toisen käsikirjoitukseni kustantamokierrokselle
- en ota uusia toimitusprojekteja vastaan vuonna 2019 elleivät ne selkeästi painotu seuraavalle vuodelle
- pidän enemmän vapaata ja lomaa ja parempaa huolta itsestäni






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti