perjantai 30. joulukuuta 2016

Uusin voimin uuteen vuoteen

Asiat edistyvät. Romaanikin edistyy vähitellen. Olemme kustannustoimittajani kanssa pohtineet kirjan nimeä. Työnimiä on ollut useita, joista viimeisin Voimalla väkevän mielen on tuntunut itselle omimmalta. Kustantaja arveli sen kuitenkin viittaavan liiaksi Kalevalaan. En ole hyvä keksimään nimiä edes novelleilleni. Jostain syystä oikean nimen löytyminen on joskus hankalaa, joskus taas nimi tulee kuin itsestään. Vaikka "voima" jää nimestä pois, voimaton siitä ei kuitenkaan tule. Esikoisromaanini nimeksi tulee Väkevä mieli.

Näin uudenvuoden kynnyksellä on helpottavaa vähän vilkaista taaksepäin ja todeta, kuinka paljon on taas edellisten 12 kuukauden aikana tehnyt asioita. Vuosi on pitkä aika!

Viime viikkojen aikana olen jutellut useiden tuttavieni kanssa erityisesti työelämästä ja sen rasittavuudesta. Yhteenvetona totean, että todella monet ovat kokeneet vuoden 2016 poikkeuksellisen raskaaksi, ja vielä erikseen mainittakoon, että henkisesti raskaaksi. Jokin tässä vuodessa on ollut sellaista. Omalla kohdallani olen huomannut saman. Vaikka olen saanut asioita tehtyä ja monien mielestä olen varmaan puuhannut ja touhannut enemmän kuin tarpeeksi, koko ajan olo on ollut sellainen kuin tarpoisi vyötäröä myöten jossakin tahmeassa aineessa.

Alkuvuosi oli vielä suhteellisen siedettävä: aloitin Stk:n puheenjohtajana, kirjoitin, tein töitä, toimitin novelliantologiaa, kirjoitin... Kesää kohti tahti alkoi kiihtyä, kun työ, opinnot ja harrastukset alkoivat hannaamaan toisiaan vastaan. Finnconin jälkeen rauhoitin tahtia ja keskityin taas kirjoittamiseen. Syksy oli kuin neljä kuukautta kestänyt pyörremyrsky. Kahden antologian toimittamista, ties kuinka monen novellin editointia, oman romaanin editointia, graafisen suunnittelun opettelua InDesignin ja Photoshopin kera (kaikki ihan uutta), Helsingin kirjamessut, työt, opinnot, syyskokoukset, yhdistysasiat, Kokkoconin järjestäminen...! Kivaa oli, tapasin mukavia ihmisiä, opin uusia asioita ja olen saanut opastaa muita. Silti on...

...ihanaa, että se on nyt ohi! Tervetuloa vuosi 2017! Olen odottanut sinua jo jonkin aikaa innokkaana, vähän tietysti varuillani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti